Heel wat klanten die een laadpaal bestellen en uitkijken naar de unieke rijervaring die een EV (electric vehicle) biedt, zitten vaak met dezelfde vraag: wat met de blauwe kaart?
Wat als ik mijn wagen laad in een parkeerzone waar de blauwe kaart moet worden gebruikt? We hebben de vraag even voorgelegd aan de overheid en hebben een duidelijk antwoord gekregen. Geen uitzondering Heb je je wagen geparkeerd aan een laadpaal in een blauwe zone, dan gelden dezelfde regels als voor de doorsnee wagen: je mag er maximum twee uur staan. Is je wagen nog niet volledig opgeladen na die twee uur, zal je hem toch elders moeten parkeren. Dat geeft trouwens als extra voordeel dat je een andere EV de kans geeft om ook even bij te laden aan de laadpaal. Denk er dus aan als je de volgende keer in een blauwe zone laadt. Laad je liever voor de deur? Laat het ons even weten, we kijken dan samen met jou naar de beste laadoplossing voor jouw elektrische wagen. Via een handige vragenlijst kunnen wij makkelijk een offerte op maat maken.
0 Commentaires
Dat de PluginCompany bijdraagt aan een CO2-neutrale toekomst is duidelijk. We doen dat met het plaatsen van laadpalen en het bieden van oplossingen die eigen stroomproductie en stroomafname optimaal laten samenwerken. Maar we gaan nog een stap verder door in zee te gaan met bedrijven die groen hoog in het vaandel dragen. Vandaag kijken we dan ook even naar Chef chez soi in Brussel. Het bedrijf, dat catering en traiteurdiensten aanbiedt, heeft een dynamisch en op en top groen imago. Zo heeft het fors geïnvesteerd in zonnepanelen (130 om precies te zijn), gebruikt het biokatoen, composteert het groenafval, sorteert het afval en heeft het een eigen waterzuiveringsinstallatie. Ook wat er op je bord verschijnt is op en top het gevolg van een duurzaam beleid.
![]() Er zijn heel wat modellen op de markt met zeer sterke verschillen in totale actieradius, de afstand die je met je elektrische wagen kan afleggen bij een volledige laadbeurt. Naarmate de batterijtechnologie verder ontwikkelt, neemt de actieradius evenredig toe; maar desondanks kan het zijn dat je onderweg toch even moet bijladen om op je bestemming te geraken. Gelukkig zijn er heel wat apps op de markt die je helpen bij het vinden van een leuke stek voor een koffiepauze. We zetten er alvast enkele op een rij.
Ben je van plan om een elektrische wagen te kopen en ben je nog op zoek naar een laadpaal? Neem dan even contact met ons op. We kunnen je alvast wat meer informatie geven op basis van jouw noden, je mobiliteitsprofiel e.d. zodat je snel met je wagen de weg op kan. Liggen er zonnepanelen op het dak? Dan kunnen we je ook informatie bezorgen over slimmer laden.
Heel wat consumenten laden hun wagen op twee momenten: aan een laadpaal op het werk of 's avonds bij het thuiskomen. Wist je dat je 's avonds je wagen net op een piekmoment laadt, een moment waarop er veel stroom wordt afgenomen? Er bestaan echter systemen om je wagen op te laden op momenten waarop er haast geen of minder stroom wordt afgenomen, beter voor de portemonnee en duurzamer.
In een koud seizoen met korte dagen nemen we alsmaar sneller meer stroom af. Kom je 's avonds thuis dan stop je je wagen even in de stekker om meteen op te laden. Echter hoe vaak trek je de stekker ook uit voor de ochtend? Het gebeurt niet vaak en de wagen blijft dus ingeplugd tijdens de nacht, een dalmoment waarop je wagen eigenlijk al opgeladen is. Om dat te verhelpen, kan je gebruikmaken van smart charging, systemen die meten wanneer de piekmomenten voorbij zijn en dan pas je auto laden. Het is een extra duurzame laadsessie en je belast er het netwerk niet mee. Heel wat elektrische wagens kunnen met een timerfunctie al met bovenstaande rekening houden. Echter als je echt helemaal wil gekoppeld zijn aan de toestand van het elektriciteitsnetwerk, kies dan voor een smart home of smart building. Onze laadpunten zijn alvast klaar voor die duurzame stap. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Niemand had ooit durven denken dat zwaar transport met een elektrische vrachtwagen op korte termijn haalbaar zou zijn. Niemand? Dan hadden we niet op Elon Musk, baas van Tesla Industries, gerekend. Musk wil voor een totale ommezwaai of zelfs revolutie gaan wat personenvervoer en vervoer van goederen betreft.
De Tesla S en X kennen jullie al, maar het grote broertje, de Tesla Semi, een uit de kluiten gewassen vrachtwagen, nog niet. Musk stelde onlangs dan ook een elektrische vrachtwagen voor met een actieradius van 800 km! Laden zou via speciale superladers gebeuren die Tesla her en der in de Verenigde Staten gaat bouwen. Ketens zoals Walmart hebben hun eerste bestellingen geplaatst. We kijken alvast uit naar de eerste ervaringen die we vanaf 2019 kunnen verwachten! |