07/01/2010 - Mechelen opent eerste oplaadpunt voor elektrische auto's in parkeergarage

 

Vanaf 15 januari kunnen elektrische auto's gratis worden opgeladen in de parkeergarage onder de Grote Markt van Mechelen. Het stadsbestuur bereikte daarover een akkoord met parkeerbeheerder Vinci Park. Het gaat om een primeur voor Vlaanderen. ThePluginCompany is de partner voor de oplaadpunten.

De Vlaamse minister van Innovatie, Ingrid Lieten (sp.a), realiseerde eerder al proefprojecten. Mechelen wil door de realisatie van een bijkomend oplaadpunt verder promotie maken voor de elektrische wagen.
 
"Verheugd"

"Hoe kunnen er nu elektrische wagens komen, als er geen enkel oplaadpunt aanwezig is? We hebben dat aangekaart bij onze parkeeruitbater, en zijn dan ook bijzonder verheugd dat hij op onze vraag is willen ingaan", zeggen de schepen van Energie, Caroline Gennez (sp.a), en de schepen van Mobiliteit, Karel Geys (sp.a).
 
"Doorbraak elektrische auto"

Ze geloven dat 2010 het jaar wordt van de doorbraak van de elektrische auto. "Op dit ogenblik rijden er nog maar een goede 1.000 in ons land, maar dat aantal zou heel sterk moeten groeien, zeker nu een aantal grote autoconstructeurs eerstdaags voor het eerst op grote schaal de markt opgaat met elektrische auto's." Na Mechelen zullen dit jaar ook in Antwerpen en Oostende oplaadpunten in ondergrondse parkings worden voorzien. (belga/dea) 07/01/10 20u26

Return to Latest news

  • The planet is in our hands so let's take good care of it together. After all, this is our home...
  • Electricity, the main stream transportation fuel
  • Plug-in, recharge and drive green!