16/12/2009 - Eerste Belgische oplaadpunt voor elektrische auto's ingehuldigd.

Eerste oplaadpaal voor elektrische auto's

Etienne Schouppe koppelt een Volvo-prototype aan op het elektriciteitsnetwerk

Vandaag werd de eerste oplaadpaal voor elektrische auto's in België in gebruik genomen. Dat gebeurde op de parking van LeasePlan in Zaventem. Later deze week volgen McDonald's en een Limburgse school dat voorbeeld.

(tijd) - De ingebruikname gebeurde in aanwezigheid van staatssecretaris voor mobiliteit Etienne Schouppe. De oplaadtechnologie is van Britse makelijk en wordt in ons land gepromoot door ThePluginCompany.

Schouppe juicht de komst van elektrische voertuigen toe maar dan moet er wel een groot netwerk van oplaadpunten zijn. 'Als wij deze voertuigen willen promoten moeten wij ze een groot mogelijke actieradius geven en op diverse plaatsen zoals parkings van warenhuizen en bedrijven en langs de openbare weg oplaadpunten beschikbaar stellen.'

België bleef in tegenstelling tot onze buurlanden tot nog toe echter achter bij de uitbouw van oplaadinfrastructuur. Londen bijvoorbeeld gaat de komende jaren 25.000 punten installeren en de Nederlandse overheid gaat er 10.000 financieren. In België houdt de overheid nog even de boot af. Schouppe wacht op private initiatieven. 'Dat klopt. Daarna zullen wij complementair werken', klinkt het.

De eerste, betaalbare elektrische auto's worden in 2011 verwacht.

Jan De Schamphelaere

Return to Latest news

  • The planet is in our hands so let's take good care of it together. After all, this is our home...
  • Electricity, the main stream transportation fuel
  • Plug-in, recharge and drive green!